onsdag 11. november 2009

Dramaturgien i min favoritt film!

Min favoritt film er "Stomp the yard". Denne filmen ble produsert i 2006 og sjangeren er drama. Regissøren er Sylvain White og manus forfatteren er Robert Adetuyi. Filmen varer i ca 1 time og 50 minutter.

Filmen handler om DJ som er en utrolig god streetdanser. Han faller pladask for den vakre April etter en dag på universitetet. DJ jobber som gartner for å betale regningene sine, og derfor passer han ikke inn blant de rike studentene på universitetet. Det som fanger DJ's oppmerksomhet er dansekonkurransene mellom de rivaliserende studentforeningene, som kalles "stepping". April hjelper DJ og han skaffer seg kunnskaper om disse studentforeningene og deres tradisjoner. Han bestemmer seg for å bli medlem, og nå er han med i en offisiell steppegruppe og må finne tid til både trening, jobb og skole, samtidig som han prøver å erobre hjertet til drømmejenta. Nå må DJ lære seg å danse som en del av gruppen siden det nasjonale mesterskapet i stepping er ikke langt unna.

Hoved personen er DJ (Columbus Short). DJ er en meget god streetdanser og har mye energi og aggresjon i kroppen siden han mistet broren sin som blir kalt "D" (Chris Brown) etter en "street battle".
Andre skuespillere er April (Megan Good) som DJ blir forelsket i men som er sammen med Grant. Rich Brown (Ne-Yo) blir romkameraten til DJ på universitetet. Sly er lederen for dansegruppen "Theta Nu Theta".
Miljøet DJ er i før han drar på universitetet er et gate miljø med underklasse mennesker. Når han kommer seg på universitetet ser han med en gang at dette miljøet er et rikmanns miljø med tertefine mennesker.

Spenningen starter fra første stund, der vi ser at laget til DJ battler med et annet lag, og etterpå kommer det et følelsesladet øyeblikk der D, broren til DJ blir drept. Dette får DJ til å flytte til tanten og onkelen sin for å gå på universitetet og leve ut drømmen til D. Dette var da det første vendepunktet. Konflikten som skjer er at noen gransker i fortiden til DJ slik at han blir utvist fra skolen ut semesteret. Det andre vendepunktet kommer mot slutten av filmen der dette steppe mesteskapet holdes i gang, DJ ble tatt inn igjen etter at April snakket med faren sin som er administrasjonssjefen på universitetet. Det to rivaliserende studentforeningene "Mu Gamma" og "Theta Nu Theta" (der DJ ble medlem) kom til finalen og må battle mot hverandre. "Mu Gamma" har vært steppe mestere 7 år på rad. Vil dette bli deres åttende år som steppe mestere? Se filmen så finner du ut. Må ikke røpe så altfor mye her.

D har på seg et par hansker når han battler og blir drept. Vi får se disse hanskene i DJ's hender gjennom filmen, siden disse er et minne om D. På steppe mesterskapet tar DJ på seg hanskene til D og utfører et av dansetriksene hans til minne om D.

Tema i denne filmen er kjærlighet, lidenskap og brorskap.
Kjærlighet; DJ blir storm forelsket i April og prøver å kapre hjertet hennes, selv om hun er sammen med selve fienden til DJ, Grant.
Lidenskap; DJ og laget hans har en stor lidenskap til dans og vil gjøre alt som står i deres makt for å kunne bli steppe mestere. Men de tenker alltid på å ha det gøy uansett hva som skjer!
Brorskap; Sly vil ha DJ som medlem i "Theta Nu Theta" og gir derfor han et tilbud. Dette tilbudet gikk ut på at hvis han ble medlem at deres gruppe, ble han også medlem av et livsvarig brorskap. DJ aksepterte dette tilbudet og disse guttene skapte et sterkt bånd sammen.

Denne filmen anbefaler jeg på det sterkeste!

1 kommentar:

  1. Flott at du har kommentert komposisjonen! Disse hanskene, symboliserer de noe?

    SvarSlett