onsdag 2. desember 2009

Oppgave 5 - Presentasjon av nettstedet VG

VG er en nyhetsside der vi nettlesere kan lese nyheter om norske og utenlandske hendelser. Hovedinnholdet er de største og mest dramatiske nyhetene. Siden blir oppdatert ofte med nye nyheter hver dag. Hensikte med VG er å holde den norske befolkning oppdatert på hva som skjer i vår lille verden.

Siden er utformet på den måten av de nyeste nyhetene står øverst, og den mest dramatiske eller den som tiltrekker mest oppmerksomhet er størst og plassert på toppen. Bildet er som regel stort og det tiltrekker oppmerksomheten til nettleserne. Overskriftene til hver nyhet er som oftest litt dramatiske og overdrevne for å få lesere til å klikke inn og lese resten. De prøver å gjøre leseren nysgjerrig på hva som finnes på innsiden av denne nyheten. Hver av overskriftene er lenker til samme side. Det finnes også lenker til andre sider og det er mye reklmer rundt som på en måte blir som en ramme. Helt på toppen finnes det en linje med lenker til for eksempel Sport siden, Tv guide ++


Det er ikke mye farger på siden. Bakgrunnen er hvit og lenkene er svarte og blå.


VG klarer å få vår oppmerksomhet som lesere. Det at de har store og spennende bilder og overskrifter gjør at vi som lesere har lyst til å lese mer, vi blir nysgjerrige på hva som finnes bak disse bildene og ingressene, og hva denne nyheten inneholder og hva som skjedde videre. Nettsiden VG er enkel å bruke for alle mennesker i alle aldre.

-Nadia & Per Magnus

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar